У НОВОСАДСКОМ ПОЗОРИШТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА НОВОГ САДА

Датум: 
31.01.2019.

Градска организација Савеза војвођанских Мађара уприличила је Свечаност поводом обележавања Дана Града Новог Сада у Новосадском позоришту. Према речима председнице Градске организације СВМ Ленке Ердељи између житеља Новог Сада, Мађара и Срба, владали су добри односи и у време Марије Терезије и данас. Она се захвалила градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу на доброј сарадњи истакавши да имају пуну подршку Града за све њихове пројекте.

- Традиционално, вече пред рођендан Новог Сада, наши пријатељи из Савеза војвођанских Мађара организују прославу у Новосадском позоришту која је на неки начин увертира за све што ће се догађати сутра. Позориште сада много лепше изгледа са сређеном фасадом, а Град ће наставити са подршком па ће у овој години једна од најрепрезентативнијих установа културе засијати пуним сјајем како и заслужује. Све чинимо како би у Новом Саду било што више грађана који могу да уживају у свом граду и задовоље већи део својих потреба. Да виде да је Нови Сад заједница добро организованих и вредних људи која је спремна да у датом тренутку препусти новим генерацијама да је даље развијају - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Он је такође рекао да ће 271. рођендан Новог Сада протећи у духу младости Европе, јер је град ове године Омладинска престоница Европе, те ће у 2019. млади имати примат.

У оквиру Свечаности у Новосадском позоришту одржан је пригодан културно-уметнички програм, а отворена је и изложба фотографија Давид Чиле посвећена Новом Саду.