ФЕСТИВАЛ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ „БЛИСКО!“ ОД 30. СЕПТЕМБРА ДО 6. ОКТОБРА У НОВОМ САДУ

Датум: 
21.09.2023.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је конференцији за новинаре поводом одржавања 2. Фестивала камерне музике „Блиско!“, који ће бити одржан у Новом Саду од 30. септембра до 6. октобра.

-Град Нови Сад је препознао значај Фестивала „Блиско!” подржавајући идеју иницијатора, нашег славног виолинисте Стефана Миленковића, о његовом оснивању и на опште задовољство, биће одржан по други пут. Његова идеја да окупи врхунске музичаре камерне сцене у Градској концертној дворани, једној од најмодернијих концертних дворана у земњи успешно се реализује и ове године, с јасним циљем да прерасте у традицију. Овај Фестивал је још један у низу, захваљујући којем Нови Сад постаје регионални и европски центар уметничке музике. Сигуран сам де ће Нови Сад током трајања Фестивала бити место окупљања љубитеља камерне музике који ће уживати у богатом програму светских имена музичке сцене и извођењу дела  класичног репертоара- рекао је Далибор Рожић.

Виолиниста Стефан Миленковић је захвалио Граду Новом Саду на снажној подршци при организацији Фестивала.

-Моја страст према музици, сцени и уметности је покретач овог Фестивала и ово је само један аспект где могу да живим своју страст- нагласио  је Стефан Миленковић.

Виолиниста Роберт Лакатош је рекао да организација Фестивала, уметници и програм чине овај Фестивал светским.

Током четири концертна дана, у Градској концертној дворани, публици ће се представити врхунски музичари међу којима су Стефан Миленковић, Роберт Лакатош, Рита Кинка, Ђузепе Албанезе, Дмитриј Кузов, Гај Бен-Зиони и уметници Јожеф Бисак, Немања Станковић, Огњен Поповић, Уна Станић и Софија Главичић.

Улазнице за Фестивал камерне музике „Блиско!“ су већ у продаји по промо цени на свим продајним местима Gigstix-a и онлајн на сајту gigstix.com. Више информација о Фестивалу „Блиско!“ биће доступно на сајту sala.rs