Фестивал народних ношњи, накита и оглавља „БИСЕРНА ГРАНА“

Датум: 
29.09.2022.

Фестивал народних ношњи, накита и оглавља „БИСЕРНА ГРАНА“, у организацији Културног  центра „Младост“ Футог, одржаће се, 15. пут,  у Футогу, од 29. септембра до 1.октобра 2022.

 

Фестивал почиње у четвртак 29.септембра 2022. промоцијом монографије и изложбом фотографија „Од Љубанишча до Дебор“ Љупча Милошеског из Македоније. Отварање изложбе је у 19 часова у Галерији КЦ „Младост“ у Футогу.

У петак 30.септембра 2022, на програму Фестивала је  концерт „Стаде се бисер златом низати“ на ком ће наступити КУД „Седмица“ из Угриноваца, гости из Хрватске – КУД „Липа“ из Семељаца и домаћини - Ансамбл народних песама и игара КЦ Младост Футог. Концерт почиње у 19 часова у позоришту КЦ „Младост“.

У суботу 1.октобра 2022. у 16 часова дефиле учесника Фестивала кренуће са платоа Културног центра „Младост“ до Пољопривредне школе у Футогу, где ће у 19 часова бити приређена ревија ношњи „Гледам ја, животу се радују...“ на којој ће ношњу свога краја представити гости из земље и региона. У програму, поред учесника Фестивала, наступиће Сенка Недељковић, сопран, Александар Саша Петровић, тенор, Жељко Костић, виолина, Лука Петровић, клавир и DJ YEKELA

Улаз на све програме Фестивала је бесплатан.