"ФЕСТИВАЛ ЉУБАВИ" ОД 1. ДО 17. ФЕБРУАРА У НОВОМ САДУ

Датум: 
29.01.2018.

У организацији ''Color Press Group'' и компаније ''Ninamedia'', од 1. до 17. фебруара биће одржан други по реду „Фестивал љубави“. Тим поводом, у Градској кући одржана је конференција за новинаре на којој су се присутнима обратили члан Градског већа за културу Далибор Рожић, в.д. управника Спомен-збирке Павла Бељанског Милана Квас и представница организатора Милена Бига.

-Веома ми је драго што и ове године имамо прилику да најавимо „Фестивал љубави“ који ће својим садржајима улепшати центар Новог Сада и привући пажњу суграђана, као и гостију нашег града. Град Нови Сад, подржава манифестације које доприносе привредном развоју града и показују да је култура један од главних погона у том важном послу – изјавио је Далибор Рожић и додао – Сматрам да је веома важно то што су организатори Фестивала, ове године успоставили добру сарадњу са Спомен-збирком Павла Бељанског, поклон-збирком Рајка Мамузића, Музејом Града Новог Сада и другим установама културе јер управо та синергија и умрежавање установа и организација доприносе квалитету пројеката.

Према речима организаторке Милене Биге отварање Фестивала предвиђено је 1. фебруарa, на Тргу слободе, са почетком у 16.00 часова када ће најмлађи учесници симболично пуштати балоне у ваздух. Новосађани и туристи, сваког дана ће имати прилику да уживају у акустичним наступима бендова, уметника који изводе класичну музику, плесним вечерима, као и наступима дечијих вокалних састава. У дрвеним кућицама излагачи ће понудити различите производе и рукотворине, а посетиоци ће имати прилику да се провозају љубавним фијакером. И ове године фестивалски простор красиће зид од цвећа на којем ће на 30 светских језика писати реч „љубав“. Фестивал се ове године одржава и на другим локацијама у граду, у Галерији Матице српске, Спомен-збирци Павла Бељанског, Галерији ликовне уметности поклон-збирци Рајка Мамузића, Музеју савремене уметности Војводине, Арена Синеплексу и другим установама културе које ће своје програме прилагодити теми љубави.

У Спомен-збирци Павла Бељанског публика ће уживати у врхунским остварењима из колекције Павла Бељанског која су настала у првој половини 20. века.

- Поред дела из сталне поставке, за време трајања Фестивала наши кустоси ће упознати посетиоце са љубавним причама које се крију иза уметничких дела, а у четвртак, 8. фебруара, од 18.00 сати, биће одржана промоција књиге Водич кроз љубавну историју Београда, аутора Новака Ненада Стефановића-истакла је в.д. управника Милана Квас.