Филмски програм Културног центра Новог Сада

Датум: 
18.01.2018.

Четвртак, петак, субота, недеља, 18 - 21. јануар 2018.

17:30

ДЕДА МРАЗ НА ЗАМЕНИ

Santa Swap: Merry Christmas Mr. Andersen, Norwege, 2016, 70 мин.

Режија: Терје Рангнес

Сценарио: John Kåre Raake

Улоге: Thor Michael Aamodt, Anders Baasmo Christiansen, Ann Carnarius Elseth

Нико не воли Божић више од Андерсена. Сваке године он се посвећује планирању савршеног Божића за своју породицу. Као што знамо, најважнији део Божићних празника је посета Деда Мраза, али једне ноћи ствари никако не иду по плану: У новом костиму Деда Мраза, Андерсен се оклизне на леду и падне низ литицу заједно са свим поклонима, сударајући се са правим Деда Мразом. Њих двојица тада одлучују да се замене. Деда Мразова породица никада пре није видела правог столара, а Андерсеновој породици ће требати мало Деда Мразове божићне магије сада када су сви поклони уништени. Андерсен ће се присетити разлога због кога воли Божић, док ће се његова деца помучити да докажу да је прави Деда Мраз лажни. Филм за генерацију 7 – 77.

 

19:30

ЧОВЕК ДЕЛФИН

Dolphin Man, Greece / France, 2017, 78 мин.    Режија: Лефтерис Харитос   

Сценарио / Screenplay: Lefteris Haritos, Juri Averof

Филм открива причу и наслеђе Жака Мајола, легендарног рониоца на дах чији живот је био инспирација Лику Бесону за филм „Велико плаветнило“. Увлачи нас у Мајолов свет хватајући његово неодољиво путовање и урања гледаоце у чулно и трансформишуће искуство роњења на дах. Од Медитерана до Јапана и од Индије до Бахама, срећемо Мајолове најближе пријатеље и рођаке, укључујући и његову децу Доти и Жан Жака, као и светске шампионе у роњењу на дах – Вилијама Трубриџа, Меган Хини – Гриер и Умберта Пелизарија, да бисмо открили портрет човека који је досегао границе људског тела и ума – не само да би оборио рекорд, него уз наду да ће открити дубљу повезаност човека и мора. Уз нарацију Жан Марка Бара, глумца који је успешно портретисао Мајола у „Великом плаветнилу“, филм је проткан ретком филмском архивом од ’50-тих година па надаље уз запањујућу подводну фотографију.

 

21:00

ХЕПИЕНД

Happy End, France / Austria / Germany, 2017, 107 мин.

Режија: Michael Haneke

Сценарио: Michael Haneke

Улоге: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz

Драма о имућној француској породици која живи „под стакленим звоном“ у Калеу, у северној Француској, несвесна тешке људске беде у мигрантским камповима око тог лучког града, свега неколико километара од њиховог дома.

Велики филм оскаровца Михаела Ханекеа, један је од најгледанијих култних филмова светских арт биоскопа.

 Улазнице - 300 РСД.