Mика пред Подгоричанима

Датум: 
26.10.2017.

У оквиру обновљене сарадње између Културног центра Новог Сада и КИЦ „Будо Томовић“ из Подгорице, 25. октобра 2017. године, отворена је изложба плаката и фотографија „10 година Антићевих дана“. Снежана Бурзан, директорица КИЦ „Будо Томовић“, је у име домаћина и суорганизатора изложбе, исказала задовољство још једном лепом сарадњом са Културним центром Новог Сада, која ће омогућити грађанима Подгорице да се ближе упознају са Антићевим стваралаштвом.

Отворивши изложбу у име Културног центра Новог Сада, Мирсад Авдић рекао је да је ова изложба део манифестације коју Културни центар Новог Сада, уз подршку Града Новог Сада, организује сваке године у марту месецу, а у част славног песника. – Посебно је значајно то што се овом изложбом продубљује сарадња два културна центра и размењују квалитетни уметнички програми и садржаји.

У оквиру представљања манифестације „Антићеви дани“ у Подгорици, 26. октобра у 20 часова у Мултимедијалној сали КИЦ „Будо Томовић“, биће премијерно приказан документарни филм „Први филм“, урађен у продукцији Културног центра Новог Сада. Документарни филм Душана Стојановића, о великом песнику и ствараоцу Мирославу Мики Антићу, представља први филм који се бави Антићем у форми документарног филма уз учешће његових пријатеља и познавалаца његовог дела. О Мики, између осталих, говоре Драшко Ређеп, Рада Ђуричин, Горан Султановић... Душан Стојановић је млади уметник из Београда познат по роману о Зорану Радмиловићу "Живот иза завесе" и као аутор, такође, документарног филма о Драшку Ређепу "Светионик кроз маглу равнице".