"Serbia fashion week" од 20. до 27. новембра

Датум: 
14.11.2017.

Манифестација ''Serbia fashion week'', девета по реду, биће одржана од 20. до 27. новембра у Новом Саду и Београду најављено је на конференцији за новинаре одржаној у новосадској Градској кући. О програму и значају те манифестације говорили су члан Градског већа за културу Далибор Рожић, председница ''Serbia fashion week'' Светлана Хорват, као и дизајнерке Марија Шабић, Милица Тричковић и Лепа Couture.

- Поред значаја који има за моду, најшире посматрану, ''Serbia Fashion Week'' много доприноси туризму, али пре свега утиче на добар имиџ града Новог Сада. И овога пута Нови Сад имаће задовољство да угости највеће експерте из поменутих области и знање које ће поделити са нашим дизајнерима допринеће њиховом развоју. Мода, дизајн и уопште визуелни идентитети су начини комуникације, причају приче и носе информације, поруке, па се и у том смислу може сагледати њихов значај – рекао је Далибор Рожић и додао да је ''Serbia Fashion Week'' важан  програм и када га посматрамо кроз призму пројекта ''Нови Сад 202-Европска престоница културе'' и да доприноси укупним активностима које се спроводе како бисмо 2021. годину дочекали на најбољи начин.

Према речима Светлане Хорват, ексклузивна гошћа фестивала моде биће Патриција Гучи, унука оснивача ''Gucci'' династије, а биће представљено и прво издање за Балкан књиге на српском језику која говори о томе како је створена империја ''Gucci'', и то у сарадњи са издавачком кућом ''Лагуна'' из Београда.

- Патриција ће на завршетку Манифестације у амбасади Италије доделити награде за најбоље у области моде у Србији, а она ће одлучити и о најбољем српском креатору у 2017. години. Значај њеног доласка је пре свега у брендирању и скретању пажње на Фестивал, Нови Сад и Србију. Ово је њено прво јавно појављивање у Југоисточној Европи, па ће то привући бројне госте у Нови Сад, али и медије из целе Европе – рекла је Светлана Хорват.

Како је речено на конференцији, отварање Манифестације биће уприличено у дому Народне Скупштине Србије где ће у сарадњи са председницом Скупштине Мајом Гојковић и компанијом „Color Press Group" бити уприличен панел на којем ће еминентни предавачи упознати ширу јавност о значају моде.

Током ''Serbia Fashion Week'' представиће се око 60 дизајнера из бројних земаља, као и домаћи дизајнери, а комплетан програм је доступан наhttp://serbiafashionweek.com/en/program/