Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije i maestra Alana Bjelinskog

Datum: 
10.11.2017.

Koncert će se održati 30. decembra u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Jovan Đorđević“. Ulaznice u prodaji od 13. novembra na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.
Onlajn rezervacije na: www.snp.org.rs
Obradujte svoje najmilije i povedite ih na muzičko putovanje kroz hitove najčuvenijih filmskih ostvarenja koji će se naći te večeri na programu, a na koje će vas povesti naš najbolji nacionalni orkestar i maestro Alan Bjelinski.
Dirigent, pijanista, kompozitor i aranžer Alan Bjelinski našu publiku je osvojio vrhunskim umećem i neodoljivim šarmom dirigujući Beogradskom filharmonijom u decembru 2013, a potom i u februaru naredne godine, kada je predvodio Zagrebačku filharmoniju na prvom gostovanju ovog orkestra u Novom Sadu. Rođen je 1964. godine u Zagrebu, u porodici istaknutih hrvatskih umetnika. Nakon sticanja diplome na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Igora Gjadrova, kao stipendista Fonda „Lovro i Lilly Matačić”, nastavlja usavršavanje na čuvenom Mozarteumu u Salcburgu.  U dosadašnjoj karijeri vodio je najbolje orkestre iz bivših jugoslovenskih republika, sarađujući s uglednim solistima iz Hrvatske i šire.  Alan Bjelinski je dirigovao čuvenim hrvatskim horom „Ivan Goran Kovačić“. Jedan je od onih retkih i svestranih umetnika čiji dirigentski opus obuhvata različite stilove, pa je tako sarađivao s gotovo svim velikim imenima hrvatske estrade, kao što su Arsen Dedić, Gabi Novak, Josipa Lisac i Oliver Dragojević, s kojima je nastupao u najuglednijim dvoranama u Londonu, Njujorku i Sidneju.  Komponovao je muziku za brojne predstave u različitim hrvatskim pozorištima.  Dobitnik je nagrade hrvatskog glumišta za dirigovanje baletske predstave Mačak u čizmama Bruna Bjelinskog, u koreografiji Ljiljane Gvozdenović 2003, kao i Zlatne arene za muziku u filmu Neka ostane među nama Rajka Grlića, 2010. godine. Godine 1990. osnovao je gudački kamerni orkestar Windstrings, s kojim je tokom deset godina delovanja ostvario više od 400 koncerata u zemlji i inostranstvu. Bio je stalni dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a u period od 1991. do 1994, nakon čega deluje kao samostalan umetnik.