II FESTIVAL KAMERNE MUZIKE "BLISKO" 2023.

Datum: 
30.09.2023.

Drugi Festival kamerne muzike „Blisko!“, iza kog stoji svetski virtuoz na violini, Stefan Milenković, biće održan u Novom Sadu, od 30. septembra do 6. oktobra. Ulaznice u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstiksa.

U Gradskoj koncertnoj dvorani tokom četiri koncertna dana publici će se predstaviti najprepoznatljivija imena kamerne scene, svetske klase, među kojima su violinisti Stefan Milenković, Robert Lakatoš, Una Stanić i Sofija Glavičić, pijanisti Rita Kinka i Đuzepe Albaneze, violončelisti Nemanja Stanković i Dmitrij Kouzov, violisti Jožef Bisak i Gaj Ben-Zioni i klarinetista Ognjen Popović.

Vrhunski muzičari će izvesti dela najznačajnijih kompozitora kao što su G. F. Hendl, J. Hajdn, J. Brahms, J. Raf, Đ. K. Menoti, F. List, D. Šostakovič, A. Pert, R. Šuman.

„Blisko!“ je festival stvoren sa idejom da okupi vrhunske muzičare kamerne scene i u duhu intimnog i neposrednog muzičkog stvaralaštva, pruži publici nesvakidašnje muzičkog iskustvo u izvođenju najlepših i najzahtevnijih dela klasičnog repertoara kamerne muzike.

Kao jedan od najtraženijih solista današnjice, Stefan Milenković udružuje snage sa svojim kolegama i tako započinje tradiciju festivala kamerne muzike, u jednoj od najmodernijih koncertnih dvorana u Evropi.

Više o programu Festivala možete videti ovde: https://sala.rs/news/drugi-festival-blisko-u-novom-sadu-2/

Prodaja karata: https://new.gigstix.com/event/blisko-hamburg-1861-novi-sad-30-septembar-...